Calumet Photographic

FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS

  FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS

  Rent SKU: RENSON100400GM

  Huurprijs per dag: € 32.23 (excl. btw)
  De korting kan worden gevonden in de linkerkolom.

  Opmerkingen: Je kunt je huurperiode kiezen, zodra je de producten in je winkelwagentje hebt gedaan.

  Product hoogtepunten
  • Snelle en precieze AF
  • 9-bladig rond diafragma voor prachtig bokeh
  • Compact en lichtgewicht ontwerp
  • Ingebouwde optische beeldstabilisatie
  • Ideaal voor sport- en natuurfotografie
  Product beschrijving

  De nieuwe FE 100-400mm F4,5-5,6 GM OSS supertelezoomlens E-mount lensvattingssysteem biedt uitmuntende scherpte, snelle AF en een compacte vormgeving. Deze nieuwe full-frame lens biedt de hoogste resolutie die kenmerkend is voor de premium G-Master-lenzen van Sony. Tevens biedt de lens snelle en precieze AF-functies, een compact en lichtgewicht ontwerp en tal van andere professionele functies en aanpassingsmogelijkheden. Het is een krachtig instrument, in het bijzonder geschikt voor enthousiaste, professionele sport- of natuurfotografen.

  G-Master-ontwerp en prestaties zonder compromissen

  De nieuwe FE 100-400 mm GM is een supertelezoomlens die voldoet aan de zware constructievereisten van de G-Master-lenzenserie van Sony. Het model levert een uitstekende scherpte van hoek tot hoek over het volledige zoom- en scherpstellingsbereik van de lens. Daarnaast biedt de lens een prachtige "bokeh". Deze combinatie stelt de fotograaf in staat om de kleinste details in elk onderwerp uit te lichten.

  Het complexe design bestaat uit 22 lenselementen verdeeld over 16 verschillende groepen, waaronder één Super ED (extra-low dispersion) en twee ED-glaselementen, die gezamenlijk de chromatische aberratie minimaliseren. Dit zorgt ervoor dat de ultieme resolutie wordt behaald. De lens heeft ook de originele Nano AR-coating van Sony, die vooral geschikt is voor sport- en natuurfotografie, omdat de coating ongewenste reflecties vermindert.

  Nauwkeurige en snelle AF-prestaties

  Om snelle acties te kunnen volgen, combineert de FE 100-400 mm GM-supertelezoomlens een dubbele lineaire motor met een Direct Drive SSM-systeem, die ook zorgt voor een snelle, stille en precieze AF.

  Het dubbele motorsysteem versnelt de lensaandrijving voor scherpstelling, zodat plotselinge bewegingen goed worden vastgelegd. Daarnaast zorgt een geoptimaliseerd AF-algoritme ervoor dat het onderwerp snel wordt gevonden. Hierdoor worden de AF-prestaties van een camera, zoals de nieuwe α9, ten volle worden benut.

  Licht ontwerp, uitgebreide functionaliteit

  Om te voldoen aan de hoge eisen van klanten die steeds compactere supertelefotolenzen willen, is het gewicht van de nieuwe FE 100-400 mm GM met slechts 1.395 gram een van de lichtste lenzen in zijn categorie. De lens is een ideale keuze in combinatie met Sony's compacte systeemcamera's.

  De lens heeft een stelring om de gewenste weerstand van de zoomring in te stellen. De lens heeft ook een instelbare knop waaraan in de camera verschillende functies kunnen worden toegewezen: selectie van scherpstelmodus, selectie van het AF-gebied of de populaire functie voor oog-autofocusvergrendeling.

  De telezoomlens is stof- en vochtbestendig en heeft een fluorcoating op de voorlens. Hierdoor kan stof of vet gemakkelijker worden verwijderd. Verder beschikt de lens over een bevestigingsvoorziening voor een verwijderbaar statief.

  Professionele bediening en betrouwbaarheid

  De nieuwe FE 100-400 mm GM-lens heeft ingebouwde optische beeldstabilisatie, wat zorgt voor scherpere beelden wanneer er vanuit de hand wordt gefotografeerd. De lens heeft bovendien een minimale scherpstelafstand van 0,98 meter en beschikt het over een 9-bladig rond diafragma welke zorgt voor een prachtig, zacht bokeh.

  De FE 100-400 mm GM is compatibel met de 1,4x (model SEL14TC) en 2,0x (model SEL20TC) teleconverters, zodat fotografen en filmmakers een bereik hebben tot 800 mm op full-frame en circa 1200 mm op APS-C.

  Verder is er een reserve zonnekap (model ALC-SH151) beschikbaar voor de nieuwe lens.