Calumet Photographic

Fujifilm GFX 50R 51.4MP
 • Fujifilm GFX 50R 51.4MP

Fujifilm GFX 50R 51.4MP

Rent SKU: RENFUJGFX50R

Huurprijs per dag: € 61.98 (excl. btw)
De korting kan worden gevonden in de linkerkolom.

Opmerkingen: Je kunt je huurperiode kiezen, zodra je de producten in je winkelwagentje hebt gedaan.

Product hoogtepunten
 • CMOS-sensor van 51,4 MP (43,8 x 32,9 mm)
 • 1,7x zo groot als een full-frame sensor
 • Compatibel met Bluetooth
 • X-Processor Pro
 • Elektronische zoeker met 3,69 miljoen beeldpunten
 • 3-weg kantelbaar LCD-scherm (diameter van 8,1 cm)
 • G-Mount lensvatting (diameter van 65 mm)
 • Filmsimulatiemodi
 • Mechanische spleetsluiter tot 1/4.000 sec.
 • Elektronische sluiter tot 1/16.000 sec.
 • Contrast AF
 • ISO-gevoeligheid 100-12.800 (uitbreidbaar tot 102.400)
 • Wi-Fi
 • Full HD-Video (1080p)
 • Stof- en spatwaterdicht
 • Kouderesistent tot minus 10 graden
 • Gewicht: 775 gram
Product beschrijving

FUJIFILM GFX 50R

De GFX 50R is ontworpen in de stijl van een klassieke meetzoekercamera en borduurt voort op het erfgoed van de legendarische middenformaatcamera's van Fujifilm. De camera is 145 gram lichter en 2,5 cm dunner dan grote broer GFX 50S. De 775 gram lichte GFX 50R legt snapshots en straatscènes in de hoogste beeldkwaliteit vast. Kortom, de Fujifilm GFX 50R opent nog grotere dimensies voor het GFX-systeem.

Voor het eerst Bluetooth-compatibiliteit in de GFX-serie

De GFX 50R is het eerste model uit de GFX-serie dat de energiebesparende Bluetooth-technologie ondersteunt. Opgenomen beelden kunnen via de Camera Remote-app snel en eenvoudig worden overgezet naar smartphones en tablets die eerder aan de camera waren gekoppeld.

Kleinbeeldformaatmodus

In de kleinbeeldformaatmodus van de GFX 50R wordt alleen een gedeelte van 36 x 24 mm (30,5 MP) in het midden van de sensor voor de opname gebruikt. Bij gebruik van adapters voor kleinbeeldobjectieven kan het beeldformaat met behulp van deze functie aan de kleinere beeldcirkel worden aangepast.

Compact en licht in de stijl van een meetzoekercamera

De camerabehuizing van de GFX 50R is slechts 66,4 millimeter dik en daarmee 25 millimeter dunner dan de behuizing van de GFX 50S. Zo kun je de camera nog makkelijker dragen en opbergen.

Het ontwerp in de stijl van een meetzoekercamera stelt de fotograaf in staat om het onderwerp in de gaten te houden, terwijl hij met het andere oog door de zoeker kijkt. Zo heeft de fotograaf behalve het beeld dat in de elektronische zoeker wordt weergegeven ook een goed overzicht van de algemene scène.

De elektronische zoeker van de GFX 50R beschikt over 3,69 miljoen pixels en biedt een 0,77-voudige vergroting. Dit maakt een nauwkeurige scherpstelling mogelijk ondanks de grote middenformaatsensor, die een kleinere scherptediepte heeft dan een full-frame sensor als met dezelfde beeldhoek wordt gefotografeerd.

Middenformaatsensor van 51,4 MP en X-Processor Pro

De GFX 50R heeft een CMOS-sensor van 51,4 MP met een grootte van 43,8 x 32,9 mm. De sensor combineert de jarenlange ervaring en expertise van Fujifilm op het gebied van middenformaatfotografie met de modernste digitale technologie. In combinatie met de krachtige GF-lenzen worden uitstekende toonreproductie en een extreem hoge beeldresolutie gerealiseerd.

Het ontwerp van de microlenzen en de signaalverwerking zijn geoptimaliseerd om zo het hoogste niveau van scherpte en een groot dynamisch bereik te bieden. De lage basisgevoeligheid van ISO 100 en het grote dynamisch bereik van 14 f-stops (14-bit RAW) maken uiterst gedetailleerde beelden met natuurlijke huidtinten en een nauwkeurige kleurweergave mogelijk.

De X-Processor Pro van de GFX 50R is perfect op het verwerken van de grote datavolumes van de 51,4 MP-sensor ingesteld. Dit maakt niet alleen een hoog werktempo mogelijk, maar draagt ook aan het opmerkelijke aanbod van prestaties van de camera bij. Fujifilm's unieke filmsimulaties, de interne RAW-conversie in 8-bit TIFF, de nauwkeurige contrast AF, de snelle inschakeltijd, de snelle sluitertijd en de snelle beeldsnelheid zijn alleen dankzij de X-Processor Pro mogelijk.

Robuuste en weerbestendige behuizing

Bij de productie van de compacte en lichte behuizing heeft Fujifilm veel nadruk gelegd op details om een perfecte bediening te garanderen. Dit komt tot uiting bij zowel de ontwerptaal van de individuele componenten als de oppervlaktestructuur van de magnesiumcomponenten. De twee knoppen voor sluitertijd en belichtingscompensatie zijn gefreesd uit massief aluminium blokken en geven een gevoel van hoge kwaliteit. Bijzonder geraffineerd is de mechaniek van de draaiknoppen waarvan de precieze positie wordt bevestigd door een subtiele klik.

De GFX 50R is ook uitgerust met een focus joystick. Hiermee kan het scherpstelveld comfortabel en snel worden ingesteld zonder dat je de camera van je oog hoeft te halen.

De extreem robuuste behuizing van magnesiumlegering is op 64 plaatsen afgedicht. De GFX 50R is stofdicht, weerbestendig en volledig operationeel bij temperaturen tot minus 10 graden Celsius.

GF-objectieven van topkwaliteit en professionele workflow

Voor het GFX-systeem zijn er momenteel zeven FUJINON GF-objectieven verkrijgbaar met brandpuntsafstanden van 23 mm (gelijk aan 18 mm in 35 mm-formaat) tot 250 mm (gelijk aan 198 mm in 35 mm-formaat). Alle GF-objectieven zijn gebaseerd op de meest recente optische technologieën. Ze zijn toekomstbestendig en bieden prestaties met een afbeeldingsresolutie die zelfs sensoren van 100 MP ondersteunen. Ze zijn ook stof- en weerbestendig en ontworpen om te werken bij temperaturen zo laag als min 10 graden Celsius, zodat ze ook bestand zijn tegen professioneel gebruik in uitdagende omstandigheden.

"Tethered shooting" is essentieel voor de professionele workflow. De GFX-serie ondersteunt de tethering software "HS-V5 voor Windows" en "Tether Shooting Plug-in Pro voor Adobe Photoshop Lightroom". "Capture One Pro (Fujifilm)" zal ook worden uitgebracht en biedt extra opties voor studio shootings in de advertentie- en modefotografie, zodat professionele fotografen de GFX-serie in hun normale workflow kunnen integreren.