Calumet Photographic

Fujifilm GFX100
  • Fujifilm GFX100

Fujifilm GFX100

Rent SKU: RENFUJGFX100

Huurprijs per dag: € 161.15 (excl. btw)
De korting kan worden gevonden in de linkerkolom.

Opmerkingen: Je kunt je huurperiode kiezen, zodra je de producten in je winkelwagentje hebt gedaan.

Product hoogtepunten
  • 102 MP Sensor
  • 5-assig beeldstabilisatiesysteem
  • 4K30P-video
  • Snel en nauwkeurig autofocussysteem
  • Stof- en spatwaterbestendig
  • Licht van gewicht
  • Zeer robuust
  • Elektronische zoeker van 5,76 MP
  • 3,2 inch kantelbaar LCD-scherm
Product beschrijving

FUJIFILM GFX100 body incl. lader en 2 x accu.

Digitale middenformaatcamera met 102 MP

De Fujifilm GFX100 is een middenformaatcamera met een grote sensor met 102 megapixels. Deze GFX-systeemcamera is het nieuwe vlaggenschip van Fujifilm's GFX-serie. Mede dankzij de sensor (die maar liefst 1,7 x groter is dan een full-frame sensor) staat de GFX hoog op het verlanglijstje van menig fotograaf.

Backside Illuminated Sensor

De middenformaatsensor met 102 miljoen pixels is specifiek voor deze camera ontwikkeld en heeft een diagonaal van maar liefst 55 mm. De hoge resolutie levert in combinatie met de ultrascherpe FUJINON GF-objectieven en de vierde generatie beeldverwerkingsprocessor X-Processor 4 een fantastische beeldkwaliteit en een perfecte kleurenreproductie.

De sensor is uitgerust met in totaal maar liefst 3,76 miljoen fasedetectiepixels die over het gehele sensoroppervlak zijn verspreid. Dit resulteert in een snelle en accurate autofocus, ongeacht waar het onderwerp zich in het beeld bevindt.

Door de toepassing van backside illuminated sensortechnologie, waarbij de individuele photodiodes aanzienlijk meer licht opvangen, heeft de GFX100 minder last van ruis en een groter dynamisch bereik.

IBIS ("In Body Image Stabilising")

Over het algemeen kan worden gezegd dat hoe hoger het aantal pixels op een sensor, hoe groter de kans op bewegingsonscherpte is. Om deze bewegingsonscherpte te onderdrukken heeft FUJIFILM speciaal voor de 102 MP-sensor een IBIS-beeldstabilisatiesysteem ontwikkeld dat in staat is om tot 5.5 stops (in combinatie met een GF 63mm F2.8 R WR objectief) te kunnen corrigeren.

De gehele sluitereenheid wordt door maar liefst vier veren op zijn plek gehouden waardoor bewegingen die door de sluiter worden veroorzaakt tot een minimum worden beperkt. Hierdoor kan er veel eenvoudiger en in veel meer situaties met deze camera uit de hand worden gefotografeerd.

Video

Dankzij de X-Processor 4 beeldverwerkingsprocessor en de beeldsensor kunnen er met de GFX100 video's worden opgenomen met een beeldresolutie en -snelheid van 4K30p en dat in 10bit 4:2:2 extern en 10bit 4:2:0 intern.

Wanneer voor het 17:9 digitale cinemabeeldformaat gekozen wordt, worden de opnames over de gehele breedte van de sensor opgenomen. De beelddiagonaal is daarbij maar liefst 49,56 mm. Dit is groter dan menig high-end cinema camera.

Dit betekent dat video-opnames die met deze camera worden gemaakt niet alleen over een fantastische beeldkwaliteit beschikken, maar ook over een scherptediepte met prachtige onscherptes.

De GFX100 ondersteunt de zeer efficiënte H.265/HEVC codec en uiteraard ontbreekt Fuji's "F-Log" niet. Ook is er ondersteuning voor "Hybrid Log Gamma (HLG)" voor het opnemen van HDR-beelden en beschikt de GFX100 over de "ETERNA" cinema filmsimulatie. Dit biedt de videograaf optimale oplossingen en biedt diverse creatieve mogelijkheden.

Stof- en weerbestendig, licht van gewicht en zeer robuust

Ondanks dat de GFX100 een middenformaatsensor heeft, is hij even groot als een full-frame camera (156,3 x 163,6 x 102,9 mm). Op het dunste gedeelte is hij slechts 48,9 mm dik en hij weegt ongeveer 1.400 gram inclusief twee accu's, geheugenkaart en EVF zoeker.

Om een optimale beeldkwaliteit van de beeldsensor te kunnen garanderen, is het hart van de camera (lensvatting, beeldstabilisatie en sensor) geïsoleerd van de rest van de behuizing. Deze dubbele structuur draagt bij aan een uiterst robuuste body.

De GFX100 is op maar liefst 95 plekken afgedicht tegen stof en water, waardoor deze volledig weerbestendig is. Hiermee ben je als gebruiker verzekerd van een hoge betrouwbaarheid, zelfs als de camera wordt gebruikt onder zware omstandigheden.

Verbeterd bedieningsgemak en handige informatiepanelen

De GFX100 is aan de bovenzijde uitgerust met een extra 1,8 inch LCD-scherm en aan de achterzijde met een 2,05 inch LCD-scherm, waardoor belangrijke informatie zoals histogram en camera-instellingen kunnen worden weergegeven.

De diverse informatie kan door de gebruiker worden toegewezen aan zowel de EVF, het LCD-scherm aan de achterzijde en de beide LCD-subschermen. Door de minder relevante informatie op de beide sub-schermen te zetten is het beeld in de zoeker een stuk overzichtelijker. En zo wordt het bedienen van de camera een stuk eenvoudiger.

Elektronische zoeker van 5,76 MP en 3,2 inch kantelbaar LCD-scherm

Net als bij de GFX 50S is de zoeker te verwijderen of op de kantelbare EVF Tilting Adapter (EVF-TL1) te plaatsen. De zoeker beschikt over een OLED-display met een resolutie van 5,76 MP. De elektronische zoeker kent een vergrotingsfactor van 0.86x en vijf optische glazen elementen (inclusief een asferisch element dat speciaal voor de GFX100 is ontwikkeld), waardoor een extreem hoge mate van scherpstellen mogelijk is.

Het achterste LCD-touchscreen heeft een resolutie van 2,36 megapixels en kan in drie verschillende richtingen worden gekanteld.

Goed om te weten:

De GFX100 beschikt ook over een "Smooth Skin Effect" dat automatisch de huidtinten gladder maakt. Een functie die veel wordt gebruikt in de bewerking van portretbeelden.

Net als de voorgaande GFX-modellen is ook de GFX100 compatibel met de "Tether Shooting Plug-in Pro" voor Adobe Photoshop Lightroom en "Capture One Pro FUJIFILM".