Calumet Photographic

Fujifilm XF-16mm f/1.4 R WZR

  Fujifilm XF-16mm f/1.4 R WZR

  Rent SKU: RENFUJXF16

  Huurprijs per dag: € 20.66 (excl. btw)
  De korting kan worden gevonden in de linkerkolom.

  Opmerkingen: Je kunt je huurperiode kiezen, zodra je de producten in je winkelwagentje hebt gedaan.

  De FUJINON LENS XF 16mm F1.4 R WR wordt toegevoegd aan de X-Series

  De lens heeft een vaste brandpuntafstand van 16mm (24mm in 35mm formaat equivalent) en biedt een drastisch breed zichten verbazingwekkende optische prestaties. De F1.4 maximum opening levert hoge kwaliteit in omstandigheden waar weinig licht is en bokeh-rijke macro fotografie met de minimale werkafstand van 15cm. Met high-speed autofocus, een weer- en stof afwerende structuur die kan werken met temperaturen tot -10°C en erg mobiel is dankzij de compactheid, zijn de fotografie mogelijkheden nog verder uitgebreid.  De FUJINON snelle diafragma lens quintet is nu voltooid. De XF16mmF1.4 R WR is de laatste toevoeging aan de populaire XF23mmF1.4 R, XF35mmF1.4 R, XF56mmF1.2 R, en XF56mmF1.2 R APD lens.

  • 13 elementen in 11 groepen en Nano GI bekleding voor hoge foto kwaliteit
  Het optische design heeft twee asferische elementen en twee ED (extra lage-spreiding) elementen, dat  sferische en chromatische abberaties verminderd om scherpe foto's te leveren, zelfs op de wijdste opening van F1.4. De fotokwaliteit is verder verbeterd door Fujifilm's  gepatenteerde HT-EBC, aangebracht op alle lensoppervlakken en Nano GI positionering op het achteroppervlak van de G1 lens. Dit verandert de brekingsindex tussen glas en lucht, om ghosting en overbelichting van diagonaal invallend licht te verminderen.

  • Minimale werkafstand van 15cm
  Met dichter bij een voorwerp komen wordt het perspectief dynamischer, en dat geeft de groothoek-fotograaf meer creativiteit. Gebruik de XF16mm F1.4 R WR om een bord eten te fotograferen met het restaurant in de achtergrond bijvoorbeeld of een waterdruppel op een plant met het hele bos in de achtergrond. Punt is dat de achtergrond en het object tegelijkertijd gefotografeerd worden. Hoge afbeeldingskwaliteit wordt bereikt door de focusafstand voortdurend aan te passen, zelfs op minimale afstand van 15cm en een Floating Focus System wat gedreven wordt door twee samenwerkende focusgroepen.

  • High-speed autofocus met snelheid van 0.11 sec.*
  Een scherpstelsysteem aan de achterzijde wordt gebruikt voor high-speed autofocus. Autofocus, met een snelheid van 0.11sec.wordt bereikt door een ingebouwde hoog koppel DC motor die de focus benadrukt. Dit maakt de lens ideaal voor straat fotografie en portretten.
  * Voldoet aan de CIPA (Camera & Imaging Products Association) richtlijnen, interne metingen, tijdens de high performance mode, volgens Fujifilm per 16 april, 2015.

  • Focus ring met diepte-van-veldschaal
  De focus ring komt met een diepte-van-veldschaal, dit is perfect voor straatfotografen. Met het berekenen van de afstanden en het aanpassen van de diafragma-instellingen, kunnen gebruikers spontaan foto's schieten.

  • Weer, stof en vries afweer
  De weersbestendige structuur heeft 9 afdichtingen op 8 gebieden op het objectief. Deze beschermen de lens tegen onverwachte regen, stof en waterspatten. En de XF16mmF1.4 R WR beschikt over een design dat het temperatuurverschil tussen de buiten- en binnenkant van de lens absorbeert zodat de impact op de optische delen geminimaliseerd wordt. Daarnaast presteert die nog bij -10°C.

  • Lichtgewicht en compact
  Met ongeveer 375g is de lens ongeveer 40% van het gewicht van de DSLR equivalent. Dit is goed nieuws voor alle fotografen die een flexibele lenz willen die presteert op de hoogste optische specificaties met een heel compact formaat.

  • Accessories, Lens Hood LH-X16** worden apart verkocht
  Het nastreven van premium kwaliteit strekt zich uit tot de hoge precisie afwerking van de metalen lenskap en vermenidvuldigt het genot van eigendom.

  ** Beschikbaar in september 2015