Calumet Photographic

Nikon AF-S Fisheye 8-15mm f/3.5-4.5E ED

  Nikon AF-S Fisheye 8-15mm f/3.5-4.5E ED

  Rent SKU: RENNIK8153545

  Huurprijs per dag: € 24.97 (excl. btw)
  De korting kan worden gevonden in de linkerkolom.

  Opmerkingen: Je kunt je huurperiode kiezen, zodra je de producten in je winkelwagentje hebt gedaan.

  AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED van Nikon

  • Scherp van hoek tot hoek
  • Snelle en stille AF
  • Scherpstelring voor handmatige scherpstelling
  • Scherpe close-ups
  • Stevig en duurzaam
  • Gecombineerde objectiefdop en zonnekap

  Twee fisheye-effecten. Eén objectief.

  De creativiteit van een fisheye met de veelzijdigheid van een zoomobjectief. Wissel in een handomdraai van een circulaire fisheye van 8 mm naar een beeldvullende fisheye van 15 mm.

  Leg een volledige beeldhoek van 180 graden (horizontaal, verticaal en diagonaal) vast met de brandpuntsafstand van 8 mm. Vul het beeld helemaal met een diagonale beeldhoek van 180 graden bij een brandpuntsafstand van 15 mm.

  Breek de regels

  Verwacht prachtige beelden van hoge resolutie, die van hoek tot hoek scherp zijn, zelfs bij de maximale diafragma-instelling van f/3.5.

  Drie elementen van ED-glas (extra lage dispersie) beperken door laterale chromatische aberratie veroorzaakte kleurranden tot het minimum. Twee asferische lenselementen verminderen coma en andere soorten afwijkingen aanzienlijk. Dankzij Nikon's Nano Crystal Coat worden beeldschaduwen en lichtvlekken vrijwel helemaal geëlimineerd, overal in het beeld, zelfs bij tegenlicht.

  Scherpe close-ups

  Dankzij de kortste scherpstelafstand van 0,16 m en een zoomfactor van 0,34x kunt u onderwerpen fotograferen vanaf slechts circa 3 cm van het lensoppervlak, zonder bang te hoeven zijn voor kwaliteitsverlies aan de randen.

  Professionele AF-prestaties

  Nikon's Silent Wave Motor (SWM) biedt een zeer snelle, zeer stille autofocus met de mogelijkheid tot directe handmatige scherpstelling. Het objectief beschikt over een afzonderlijke scherpstelring voor handmatige scherpstelling. Het elektromagnetische diafragmamechanisme zorgt voor een consistente belichting.

  Stevig en duurzaam

  Het weerbestendige ontwerp voorkomt dat stof en waterdruppels het objectief beschadigen. Nikon's fluorcoat stoot water, stof en vuil actief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

  Gecombineerde objectiefdop en zonnekap

  Wissel snel en makkelijk tussen gebruik met zonnekap om een beeldvullende fisheye-foto maken of gebruik zonder zonnekap als u een opname met een rond perspectief wilt maken. De objectiefdop wordt bevestigd aan de zonnekap, die op zijn beurt wordt bevestigd aan het objectief. U kunt dop en kap tegelijk bevestigen of verwijderen of alleen de objectiefdop.

  In de doos
  • Nikon AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f3.5-4.5E ED
  • LC-K102 opklikbare voorste objectiefdop
  • LF-4 achterste objectiefdop
  • HB-80 zonnekap met bajonetvatting
  • CL-1218 objectieftas