Calumet Photographic

Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art voor Nikon

  Sigma 105mm f/1.4 DG HSM Art voor Nikon

  Rent SKU: RENSIG10514NIK

  Huurprijs per dag: € 22.73 (excl. btw)
  De korting kan worden gevonden in de linkerkolom.

  Opmerkingen: Je kunt je huurperiode kiezen, zodra je de producten in je winkelwagentje hebt gedaan.

  Product hoogtepunten
  • Exceptioneel bokeh
  • Minimaliseert vignettering
  • Grensverleggende scherpte en kleurweergave
  • Ideaal voor portret- en astrofotografie
  • Stof- en spatwaterdicht
  Product beschrijving

  Sinds de introductie van het eerste F1.4 objectief in 2012, de 35mm F1.4 DG HSM Art, heeft SIGMA constant de F1.4-lijn uitgebreid. Met de introductie van de nieuwe 105mm F1.4 DG HSM Art, bestaat de collectie inmiddels uit 9 objectieven met een lichtsterkte van F1.4. Al deze objectieven zijn ontworpen om de hoogste resolutie te combineren met een verbluffend contrast, waarbij optische aberraties tot een minimum zijn beperkt. SIGMA ziet de 105mm F1.4 DG HSM Art als het vlaggenschip binnen de F1.4 Art-lijn. Dit objectief is met grote precisie ontwikkeld om de hoogst haalbare optische prestaties te kunnen combineren met een prachtig bokeh.

  Onovertroffen prestaties op F1.4 dankzij het optisch systeem

  Om een F-getal van 1.4 met een brandpuntsafstand van 105mm te kunnen combineren, is dit objectief uitgerust met 17 elementen onderverdeeld in 12 groepen. Dit is een onconventioneel aantal elementen voor een prime-objectief. Dankzij één asferisch glaselement, drie FLD- en twee SLD-glaselementen minimaliseert het optische systeem aberraties en coma om de extreem hoge resolutie te kunnen leveren. Het gebied in focus is extreem scherp, terwijl het gebied buiten het scherpte vlak een prachtig bokeh-effect vertoond. Hierdoor is dit objectief uitermate geschikt voor portretfotografie en het vastleggen van een sterrenhemel.

  Exceptionele scherpte in de hoeken

  De meest effectieve manier om er zeker van te zijn dat er voldoende licht binnenkomt, is door de diameter van het eerst element zo groot mogelijk te maken. Daarom heeft de 105mm F1.4 DG HSM Art een filtermaat van 105mm, waardoor dit objectief betere prestaties in de hoeken levert dan andere objectieven in deze klasse. Dankzij het prachtige bokeh en minimale vignettering is dit objectief ideaal voor portretfotografie.

  Professionele specificaties

  Evenals de objectieven uit SIGMA's Sport-lijn, is ook de 105mm F1.4 DG HSM Art voorzien van een zeer effectieve stof- en spatwaterdichte constructie. Hierbij zijn onder andere de vatting, focus- en zoomring voorzien van een speciale afdichting, waardoor dit objectief onder alle weersomstandigheden kan worden ingezet.

  Het voorste lenselement is beschermd met een water- en olie-afstotende coating waardoor het element eenvoudig kan worden schoongemaakt. De razendsnelle en uiterst precieze autofocus stelt fotografen in staat om in een oogwenk de perfecte foto te maken.

  Verhoogd gebruiksgemak

  In plaats van conventioneel ABS-plastic, is de exclusieve zonnekap vervaardigd uit een zeer licht en sterk soort plastic: CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic). Dit type plastic wordt onder andere gebruik in de luchtvaartindustrie. De verwijderbare Arca-Swiss statiefgondel is compatibel met Arca-Swiss snelkoppelingsplaatjes en maakt het mogelijk om zeer eenvoudig uit de hand te fotograferen.