Calumet Photographic

Sony Alpha 7R IV Body

  Sony Alpha 7R IV Body

  Rent SKU: RENSONA7RIV

  Huurprijs per dag: € 49.58 (excl. btw)
  De korting kan worden gevonden in de linkerkolom.

  Opmerkingen: Je kunt je huurperiode kiezen, zodra je de producten in je winkelwagentje hebt gedaan.

  Product hoogtepunten
  • 61 MP full-frame CMOS-sensor
  • 567 fasedetectie AF-punten
  • 10 beelden per seconde
  • 5-assige in-body beeldstabilisatie
  • Elektronische zoeker met 5,76 miljoen beeldpunten
  Product beschrijving

  Hoge resolutie en snelle scherpstelling

  De a7R IV is uitgerust met een innovatieve 5-assige in-body beeldstabilisatie die is geoptimaliseerd voor het maken van hi-res opnamen. Dat levert een sluitertijdvoordeel van 5,5 stops. Daarnaast is de sluiterunit opnieuw ontworpen om de geringste bewegingen te voorkomen.

  De a7R IV heeft ook een nieuwe zoeker, en heeft daarmee de hoogste resolutie van alle Sony camera’s. Deze UXGA OLED Tru-Finder EVF zoeker heeft 5,76 miljoen beeldpunten. (circa 1,6x de resolutie van de EVF in de Alpha 7R III) Dat zorgt voor een uiterst nauwkeurige en levensechte weergave van je onderwerp. De beeldkwaliteit kan worden ingesteld op "Standaard" of "Hoog" met een vernieuwingsfrequentie van 60 of 120 fps.

  Daarnaast heeft de nieuwe camera een nieuw ontwikkelde Pixel Shift Multi-opnamefunctie waarmee maximaal 16 full-res beelden tot een beeld kunnen worden samengesteld.
  In deze modus verschuift de camera de sensor, tussen de opnamen in, in stappen van een halve of hele pixel. De camera legt zo 16 aparte beelden van in totaal 963,2 miljoen pixels aan gegevens vast en voegt ze samen tot een beeld van 240,8 miljoen pixels (19.008 x 12.672 pixels).
  Deze geavanceerde modus is ideaal voor het fotograferen van architectuur, kunstwerken of andere niet bewegende objecten en levert bijzonder veel details en een hoge kleurprecisie.

   

  567 Fasedetectie-punten en Realtime Eye AF

  De Alpha 7R IV kan op maximale resolutie tot wel 10 beelden per seconde schieten, met continue, AF/AE-tracking tot ongeveer 7 seconden in full-frame (JPEG/RAW) en ongeveer 3x zo lang in de APS-C-modus. (voor beelden van 26,2 MP). Dankzij deze optie kunnen bewegende objecten zeer nauwkeurig en uiterst gedetailleerd worden vastgelegd.

  Het verbeterde scherpstelsysteem van de Alpha 7R IV bestaat uit 567 fasedetectie-AF-punten die circa 74% van het beeldbereik afdekken. Daarnaast zijn er 425 contrast-AF-punten die voor extra precisie en betrouwbaarheid zorgen bij weinig licht en andere omstandigheden waarin het beter is om contrast-AF te gebruiken. De hogere dichtheid van de AF-sensor en de verfijnde trackingalgoritmes van de a7R IV geven een grote verbetering van de trackingprestaties, waardoor complexe en plotselinge bewegingen van een object betrouwbaar en met grotere precisie dan ooit kunnen worden gevolgd.

  De Alpha 7R IV heeft ook realtime Eye AF. Deze functie maakt gebruik van artificial intelligence (AI) om in realtime het oog van een onderwerp te detecteren en te volgen. Dit zorgt voor een precieze scherpstelling op de ogen van je onderwerp. De Eye AF functie kan worden toegepast op zowel mensen als dieren.
  Verder is ook de functie voor realtime tracking beschikbaar. Hiervoor werd een nieuw algoritme ontwikkeld. Dit zorgt er voor dat de camera snel en vloeiend onderwerpen kan herkennen en volgen. Daarnaast is er ook is een antiflikkering-opnamemodus beschikbaar. Deze herkent fluorescerend of een andere niet flikkervrije verlichting en minimaliseert het effect van dit soort verlichting.

   

  Draadloos naar computer of FTP

  De nieuwe Alpha 7R IV van Sony is uitgerust met verschillende geavanceerde functies voor het overbrengen van data.
  De a7R IV beschikt over draadloze LAN met ondersteuning voor zowel de conventionele 2,4GHz-band als de supersnelle 5GHz-band. Met deze verbinding kan je draadloos opnamen naar je computer overbrengen. Dit zorgt voor veel meer vrijheid bij opnamen in de studio en op locatie.
  Naast een draadloze verbinding met pc's is de nieuwe camera uitgerust met een SuperSpeed USB (USB 3.2 Gen 1) USB-C aansluiting die een extreem snelle gegevensoverdracht ondersteunt. Verder is er een FTP-functie waardoor je tijdens het fotograferen beelden naar een specifieke FTP-server kan sturen.

   

  Imaging Edge 2.0

  Om een professionele workflow te ondersteunen heeft Sony versie 2.0 van Imaging Edge (Remote/Viewer/Edit) aangekondigd. Met de toepassing "Remote" kunnen gebruikers camera's bedienen en live-opnamen via hun pc bekijken; de toepassing "Viewer" wordt gebruikt om snel foto's te bekijken, beoordelen en selecteren uit grote beeldbibliotheken, en de toepassing "Edit" om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Voor maximaal gemak bij beeldoverdracht kan de camera nu beelden naar een smartphone sturen zelfs als de camera is uitgeschakeld.

   

  Hoge resolutie opnamen in 4K en professionele functies

  Natuurlijk presteert de nieuwe Alpha 7R IV ook als volwaardige filmcamera. Met video-opnamen in 4K (3.840 x 2.160 pixels) zonder pixel binning. Dit biedt hoogwaardig 4K-beeldmateriaal met uitzonderlijk veel details en diepte. Ook is S-Log 2 en S-Log 3 beschikbaar voor maximale flexibiliteit in color grading: S-Log 3 zorgt voor een dynamisch bereik van in totaal 14 stops. HLG (Hybrid Log-Gamma) is eveneens beschikbaar op de Alpha 7R IV ter ondersteuning van een directe HDR-workflow.

  Voor video-AF maakt de camera gebruik van een snelle hybride autofocus. Hiermee kan de gebruiker tijdens het maken van video-opnamen vloeiender en stabieler automatisch scherpstellen. Dit kan zelfs wanneer er een voorwerp vóór het object beweegt. De camera wordt geleverd met Touch Tracking-functionaliteit tijdens het filmen. De gebruiker kan eenvoudig het object aanraken om erop scherp te stellen.

  De Alpha 7R IV beschikt over realtime Eye AF voor filmopnamen. Met deze functie worden de ogen van een object automatisch gevolgd zodat de gebruiker zich kan concentreren op de inhoud. Door de Touch Tracking-functie te gebruiken, wordt automatisch de Eye AF ingeschakeld wanneer een persoon is geselecteerd.

  Een andere videofunctie is de toevoeging van een digitale audio interface aan de Multi Interface Shoe (MI shoe). Dankzij deze interface is de nieuwe ECM-B1M -shotgunmicrofoon of XLR-K3M XLR-adapterset rechtstreeks te koppelen met de camera. Dit garandeert hoogwaardige audio-opnamen met weinig ruis. Intervalopname voor het maken van time-lapsefilms is ook beschikbaar, evenals Full HD-opnamen tot wel 120 fps, functies voor langzame en snelle beweging en nog veel meer.

   

  Upgrades aan de body

  Ook de body van de  Alpha 7R IV heeft verschillende upgrades gekregen.

  Om de duurzaamheid te verhogen is de Alpha 7R IV beter bestand tegen vocht en stof. Alle randjes op de behuizing zijn beter afgedicht, evenals het klepje van het batterijvak en de sleuven voor de geheugenkaarten. De body van de camera is vervaardigd uit een extreem lichte en duurzame magnesium legering. Verdere verbeteringen aan het ontwerp van de behuizing zijn onder andere een betere/diepere handgreep en een grotere UIT/AAN-knop. Tevens heeft de Alpha 7R IV een nieuw ontworpen multi-selector, een vergrendeling voor de draaiknop voor belichtingscompensatie en een nieuwe vorm en plaats voor de draaiknop aan de achterzijde. De nieuwe camera bevat ook twee UHS-II-compatibele kaartsleuven.
  Voor extra gemak is het opslaan van de voorkeurscamera-instellingen uitgebreid. Bijna alle camera-instellingen kunnen een geheugenkaart worden opgeslagen. Op een geheugenkaart kunnen maximaal 10 combinaties worden opgeslagen en worden geladen in een andere a7R IV body.

  Ondanks dat de nieuwe sensor 1,5x keer zoveel pixels heeft is de batterijduur verbeterd. De Alpha 7R IV heeft een CIPA-meetresultaat van maximaal 670 foto's (bij gebruik van een lcd-scherm, 530 beelden met EVF) per batterijlading. De gebruiksduur kan zelfs nog worden verlengd met de nieuwe optionele VG-C4EM verticale handgreep. Deze biedt plaats aan twee NP-FZ100-batterijen en in de optionele multi-batterijenadapter (NPA-MQZ1K) passen tot wel vier Z-batterijen. De camera kan ook van stroom worden voorzien via de USB-aansluiting.